Te-ai intrebat vreodata ce poti face ca sa te mentii tanar si sanatos?

Stiinta moderna a ajuns la concluzia ca alimentatia corecta este unul dintre pilonii principali ai unei vieti sanatoase. Cu vitaminele WellnessPack de la Oriflame alegem combinatia de ingrediente aleasa pentru a preveni imbatranirea prematura.

Astaxanthin-ul este ingredientul cheie din Pachetul Wellness si a starnit interesul oamenilor de stiinta cu mai mult de 25 de ani in urma. Povestea Pachetului Wellness a inceput in Uppsala, in cea mai veche Universitate din Suedia. Aici este locul unde stiinta progresiva s-a dezvoltat inca din secolul 15, iar Universitatea este asociata cu numele a 8 laureati ai premiului Nobel. Ake Lignell, fost cercetator la Universitatea Uppsala, a fost unul dintre primii oameni de stiinta care a studiat proprietatile remarcabile ale Astaxanthinului. “In 1988, oamenii de stiinta de la Universitatea din Uppsala si-au manifestat interesul pentru Astaxanthin, iar noi am observat ca Astaxanthinul se formeaza in algele care cresc de-a lungul Arhipelagului Suedez.”

In Arhipelagul Stockholm, Astaxanthinul poate fi gasit in forma sa naturala in algele numite Haematococcus Pluvialis. Arhipelagul Stockholm este renumit pentru natura sa incredibila si pentru apele
cristaline. In 2010, Stockholm a primit premiul pentru “Capitala Verde Europeana” oferit de catre Comisia Europeana. Alegele sunt verzi in mod normal. Atunci cand sunt supuse unor conditii severe cauzate de razele UV sau lipsa de nutritie, Astaxanthin-ul creeaza un sistem natural de protectie impotriva oxidarii celulare. Pe masura ce algele acumuleaza din ce in ce mai mult Astaxanthin, ele din verzi devin rosii. Acest proces continuu asigura protectia si longetivitatea algelor, iar culoarea se schimba din nou in verde atunci cand conditiile devin favorabile. Acest proces a reprezentat ceva cu adevarat unic pentru cercetatori, iar interesul pentru Astaxanthin a crescut exponential. Primele teste clinice au debutat la inceputul anilor ’90, iar de atunci s-au facut numeroase teste clinice pe oameni si toate aceste teste au aratat ca Astaxanthin-ul este, cu adevarat, la fel de benefic pentru oameni cum este si pentru alge.

Imbatranirea prematura poate fi un subiect dificil de inteles. Nutritionistul Bucak Ulmer spune despre factorii ce cauzeaza imbatranirea accelerata ca: “Ceea ce oamenii nu inteleg este ca activitatea radicalilor liberi si inflamatiile se petrec continuu in corpul nostru. Si ce este si mai rau, este numarul mare de calorii din dietele noastre, prea mult zahar si prea multe grasimi. Iar daca vorbim despre factorii stilului de viata, enumeram aici stresul, fumatul si obezitatea. Oxidarea si inflamatiile reies in analizele de sange, iar studiile arata ca Astaxanthin-ul poate, in mod semnificativ, sa imbunatateasca acesti parametri, iar proprietatile sale de a face acest lucru se datoreaza structurii sale unice.”

Cand nivelul de oxidare si al radicalilor liberi este crescut in corpul uman, celulele vor fi afectate in mod ireversibil, ceea ce accelereaza procesul de imbatranire. Insa atunci cand luam Astaxanthin, acesta este absorbit in toate tesuturile si celulele noastre, creand un scut protector. Comparativ cu alti antioxidanti, Astaxanthin-ul are o structura unica, ce neutralizeaza radicalii liberi, atat in stratul interior cat si cel exterior al membranei celulare.

Beneficiile Astaxanthin-ului sunt descoperite continuu de oamenii de stiinta din intreaga lume. Conform specialistilor, un studiu simplu-orb placebo din Yamashita a demonstrat faptul ca femeile care au luat Astaxanthin au remarcat o imbunatatire semnificativa a elasticitatii pielii si reducerea liniilor fine si a ridurilor. Un studiu dublu orb placebo al cercetatorilor Malmsten&Lignell arata faptul ca barbatii care au luat suplimente alimentare cu Astaxanthin pe o perioada de 6 luni, li s-a imbunatatit rezistenta de 3 ori mai mult fata de barbatii care au luat placebo. Acesta este motivul principal pentru care atletii de top iau Astaxanthin pentru sustinerea sanatoasa a performantei.  Intr-un studiu dublu-orb placebo facut de Park, Astaxanthin-ul a scazut nivelul de stres oxidativ si inflamatii si a imbunatatit imunitatea tinerelor femei sanatoase. Dupa doar 8 saptamani de suplimente cu 2 mg de Astaxanthin.

Universitatile de pe tot globul studiaza continuu Astaxanthinul. Drept dovada, exista peste 400 de articole publicate despre Astaxanthin, din tari precum SUA, Japonia sau Suedia. Testele au comparat Ataxanthin-ul cu alti antioxidanti renumiti. In multe experimente, Astaxanthinul s-a dovedit a fi mai puternic decat: ceaiul verde, coenzima Q10 si chiar vitamina E.

Acum stim totul despre unicitatea ingredientului vedeta, ce sta la baza Pachetului Wellness, Astaxanthin-ul.

Insa Pachetul Wellness Oriflame mai contine si alte ingrediente esentiale despre care vom vorbi mai pe larg intr-un articol viitor.

 

Sursa: oriflame.ro